صـفحه اصلی درباره ما ارتباط با ما  
         خرما درمانی - خواص خرما
     
 

خرما درمانی - خواص خرما

 

محمد بن حسن شمون می گوید: برای حضرت رضا (ع) نوشتم که یکی از اصحاب ما از بوی دهان ناراحت است. امام (ع) در پاسخ نوشت: خرمای برانی (نوعی خرما) بخورد.

شخص دیگری در نامه ای برای امام (ع) از یبوست اظهار ناراحتی کرد. آن حضرت برای او نوشت: ناشتا خرمای برانی بخورید و سپس آب میل کنید، آن شخص دستور حضرت رضا (ع) را به کار بست و چاق شد و رطوبت بر او غلبه کرد و بار دیگر از رطوبت اظهار ناراحتی کرد. فرمود: این بار ناشتا خرما برانی بخورید و آب روی آن میل نکنید، آن مرد دستور حضرت را به کار بست و مزاجش معتدل گردید.

امام رضا (ع) در جای دیگر فرمود: حضرت آدم از وصیت هایی که بر هبة الله نمود یکی آن بود که فرمود: بر تو باد خوردن خرما زیرا اگر در حالت گرسنگی بخوری بر تو کفایت می کند و اگر در حالت سیری بخوری غذا را هضم می کند.

خرما سرشار از ویتامین های A,B,C,D است. در آیات متعددی از قرآن سخن از نخل و خرما به میان آمده است. فرزندان آدم این میوه هزار خاصیت را مدت ها قبل از میلاد مسیح می شناختند در تورات به کرات از آن سخن به میان آمده است و حضرت داوود از شخص صادق و راستگو به درخت خرما تشبیه نموده است.

و این همان درختی است که حضرت مسیح (ع) در زیر سایه آن متولد شد و خداوند به حضرت مریم امر فرمود تا از میوه اش تناول نماید.

به هر تقدیر فرزند پاک آن بزرگواران یعنی علی بن موسی الرضا (ع) نیز با این دستور طبی خود به علاج یکی دیگر از بیماری های بشر پرداختند که علم امروزه با نگاهی تحسین آمیز به تایید آن پرداخته است. لذا برای محققین در ارتباط با قسمت اول حدیث حضرت می گویند خرما چون دارای کلر و گوگرد فراوان است می تواند ضد عفونی کننده و خوشبو کننده خوبی برای دهان باشد.

لئونس کارلیه درباره درمان یبوست می نویسد: اگر کسی مبتلا به یبوست مزمن باشد و مدتی فقط خرما میل نماید یبوست او به کلی رفع خواهد شد.

خرما (خوردن گوشت و هسته آن به صورت پودر) علاوه بر خواص درمانی فوق الذکر امراضی نظیر درد کمر، ضعف شنوایی و بینایی، اسهال مزمن، سیاتیک، ضعف کلیه و غیره را مداوا می کند. صاحب کتاب تقویم الابدان آن را برای افراد کم خون و ضعیف موثر می داند و می گوید: اگر شیره خرما را با شیره انگور و مغز گردو مخلوط کرده و هر روز یک قاشق غذاخوری در ناشتا به زن نازا بدهید باروری را در او حتمی می سازد چون خرما دارای مواد تحریک کننده هورمون های جنسی است. به علاوه در خرما ماده ای وجود دارد که انقباضات رحم را مخصوصا هنگام زایمان افزایش می دهد این ماده شبیه اکسی توسین (oxytocin  ) می باشد و خوردن آن زایمان را آسان می کند و از طرف دیگر خون ریزی بعد از زایمان را به نحو موثری کاهش می دهد.

خرما به علت دارا بودن لعاب و مواد پکتیک برای تسکین سرفه، رفع اخلاط خونی و ناراحتی های سینه اثر شفابخش دارد. برای این منظور باید 50 گرم خرما را در یک لیتر آب جوشانده و به تدریج صبح و ظهر و شب یک فنجان میل نمایند. مصرف چنین جوشانده ای برای نرمی مفاصل و حتی رفع فلج مفید است.

خرما برای تقویت قوه جنسی بسیار موثر است برای این منظور باید خرمای خشک را در شیر تازه خیسانیده تناول نمایند و به دنبال آن شیر بنوشند.

هم چنین معجونی از دم کرده خرما وشنبلیله برای تب های بلغمی و از بین بردن سنگ مثانه سودمند است. ایضا خوردن 60گرم دم کرده خرما برای امراضی چون زکام و درد گلو و تمام عفونت های ریوی مفید است. غذاشناسان اخیرا ماده ای به نام DisTulence (دیستولنس) در خرما کشف نموده اند که می توان آن را کورتزون گیاهی دانست و از این جهت بهترین داروی ضد حساسیت و آلرژی به شمار می آید و برای مبتلایان به بیماری های روماتیسم و پوست و چشم و ... که در نتیجه حساسیت به وجود آمده داروی ارزنده است.

 و عده ای دیگر از دانشمندان از جمله پروفسور دلبه معتقدند چون خرما درصد قابل ملاحظه ای منیزیوم دارد برای پیشگیری از سرطان مفید است. زیرا بیشترین درصد مبتلایان به سرطان را کسانی تشکیل می دهند که دچار کمبود منیزیوم هستند.

و بالاخره به تجربه ثابت شده است کسانی که در مناطق گرم زندگی کرده و غذای اصلی آن ها خرما است سرطان کمتر دیده می شود.
 

خرما درمانی - خواص خرما

 
 
     
 © All Rights Reserved , SaraDownload.com 2007-2008 .